Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Zonnige en succesvolle opening van het atletiek baanseizoen 2016

 
Met de 34e Ter Specke Bokaal in Lisse is atletiekseizoen van Nederland zonnig en succesvol begonnen. Traditiegetrouw start het atletiekseizoen in Lisse, met één van de grootste atletiekwedstrijden van het land, de Ter Specke Bokaal. De bokalen werden uiteindelijk gewonnen door twee sprinters: Hensley Paulina voor zijn 150 meter (15.47 sec) en Nicky van Leuveren voor haar 300 meter in 36.24 seconde. Die laatste prestatie was tevens een Nederlands record en 20e prestatie ooit in de wereld op deze afstand. Naast deze goede prestaties waren er vijf Olympische meerkampers actief in Lisse. Ook van de eigen vereniging, AV De Spartaan, waren zeven leden actief.

Nicky van Leuveren zorgde met een geweldige sprint over 300m in 36,24 voor de grootste sensatie. Dat is ruim een seconde sneller dan de 37,54 van Esther Goossens, de beste Nederlandse prestatie ooit, tot zaterdag. De Leidse Tessa van Schagen werd derde, nog onder het record in 37,50.
De andere bokaal ging naar sprinter Hensley Paulina. Hij won de 150 meter in 15.47 bleef de oud winnaar van de bokaal Solomon Bockarie (15,52) voor.

Meerkampers
In Lisse waren vijf meerkampers actief die zich al voor de Olympische Spelen in Rio hebben geplaatst: Anouk Vetter, Nadine Broersen, Nadine Visser, Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun. Traditiegetrouw doen er heel veel meerkampers mee in Lisse. De Ter Specke Bokaal valt altijd enkele weken voor de belangrijkste meerkamp ter wereld, in Götzis (Oostenrijk).
Nadine Broersen deed na een periode van blessures alleen mee aan het speerwerpen. Ze wierp 51,50: een prima prestatie. Zevenkampester Anouk Vetter besloten alleen het kogelstoten mee te doen, vanwege stijve spieren na een zware trainingsstage, maar zette met 14,98 een goede prestatie neer. Nadine Visser liep een 150 meter en deed ook mee aan het kogstoten.
Eelco Sintnicolaas is in februari nog geopereerd, maar wierp in Lisse de discus naar een persoonlijk record van 43,49 en liep een prima 300 meter in 35,87 seconde.  Pieter Braun liep de 300 nog iets sneller (34,50) en werd tiende op het discuswerpen. Pelle Rietveld heeft zich nog niet geplaatst voor de Spelen, maar deed wel mee in Lisse. De afgelopen jaren was hij altijd actief bij de Ter Specke Bokaal. Afgelopen zaterdag wierp hij de speer naar dik persoonlijk record van 73,07 meter.

Beste wereldprestatie voor Sanne Verstegen
Sanne Verstegen won de 1000 meter voor dames relatief gemakkelijk. Ze had daarbij een hele goede tempomaker in Danied Prinsen. Haar eindtijd was uiteindelijk 2:39.80. De beste prestatie ooit in Lisse gelopen en de beste tijd ter wereld in 2016.

Discuswerpen
Corinne Nugter kwam al vroeg in actie op het discuswerpen. Ze wierp een persoonlijk record van 56,23.  Ze voldeed daarmee aan de internationale limiet voor het EK in Amsterdam.
Bij de mannen stond de gehele Nederlandse top aan de start. Uiteindelijk won Erik Cadee gemakkelijk het discuswerpen. Aan de limiet voor het EK voldeed hij met 62m95, helaas haalde hij de olympische limiet net niet.

Van der Wijst plaatst zich voor Wereld Jeugd Kampioenschappen.
Junior Koen van der Wijst won het polshoogspringen met een p.r. van 5,35. Hij kwalificeerde zich daarmee voor de WJK in Polen. Tevens won hij daarmee de prestatieprijs voor de beste junior in Lisse. Net als vorige ging deze naar een polsstokhoogspringer.

Spartanen in actie
De thuisvereniging AV De Spartaan leverde dit jaar, na een aantal magere jaren, weer zeven deelnemers aan de wedstrijd op eigen baan. Zes waren debutanten. Het meest in het oog springend zijn de prestaties van de nog jonge junioren Jurgen van der Zwet en Andrea Bouma. Jurgen van der Zwet verbeterde het clubrecord voor junioren met zijn van 55.40 en werd daarmee zaterdag knap 4e. Ook Andrea Bouma liep naar een clubrecord voor junioren op de 150 met haar tijd van 18.37 en werd tweede in haar serie. Gezien de leeftijd van beide atleten biedt dit heel veel perspectief voor de toekomst.
Op de 300 meter waren de Lissese trainingsgenootjes Lotte van Stijn en Rebecca Hulshof aan elkaar gewaagd. Beiden liepen een persoonlijk record, waarbij Rebecca 0,02 sec sneller bleek dan Lotte: 42.94 en 42.96. Op de 1000 meter maakte Lisserbroeker Thijmen Dofferhoff zijn debuut. Ook hij liep nog nooit zo snel over deze afstand. Met een zeer verdienstelijk debuut liep hij 2:43.18. Jelle van der Zon bleef bij het verspringen net onder zijn PR, met 6m35. Hetzelfde gold voor hoogspringmaatje Levi van der Geest, hij sprong 1m85 en werd daarmee 8e.
Spartaantrainers Anthony Ott en Heino Stroet kijken dan ook met een trost gevoel terug op deze editie van de Ter Specke Bokaal.

 


 
Geen nieuwsberichten gevonden.
Terug naar boven