Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Douwe Amels en Nicky van Leuveren winnen Ter Specke Bokaal 2015


 

Onder prachtige omstandigheden werd op 9 mei 2015 alweer de 33e editie van de Ter Specke Bokaal gehouden. De beste prestatie van de dag bij de dames werd geleverd door Nicky van Leuveren. Bij de mannen ging de dagprijs naar Douwe Amels.
 

Nicky van Leuveren won de 300 meter in een tijd van 37.71 sec en de 150 meter in een tijd van 17.54 sec. Douwe Amels zorgde voor uitstel van de prijsuitreiking door 2.24 meter te springen op het onderdeel hoogspringen, een nieuw baanrecord bij AV de Spartaan en slechts 4 centimeter onder het wk-limiet.


Menno Vloon ging er met de nieuwe Jeugdfonds Talent Award vandoor met een 5,50 meter op polsstokhoogspringen, een evenaring van het Ter Specke Bokaal record en slechts 15 centimeter onder het baancircuitrecord


De prijs voor beste parathleet werd gewonnen door Jelmar Bos met een tijd van 18.20 sec. op de 150 meter.


Verder won Nadine Broersen de 110 meter horden met een tijd van 13.69 sec. Discuswerpen Mannen werd verassend gewonnen door Stephan Dekker met 58,47 meter. Erik Cadee werd tweede op dit onderdeel met 58,22 meter. Mart ten Berge won het onderdeel speerwerpen met een goede 77,27 meter.
 

Aan het begin van de dag werd ook de 4x100 meter estafette gelopen. Dit werd gewonnen door het jongens junioren team. Zij versloegen nipt het team van Rotterdam Atletiek in een tijd van 42,17 sec. Het junioren meisjes team behaalde het ejk limiet met een tijd van 46.20 sec.

(Foto: Marcel van den Bos)


 
Geen nieuwsberichten gevonden.
Terug naar boven