Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Ter Specke Bokaal 7 mei 2016

Sinds 1983, toen De Spartaan een kunststof atletiekbaan kreeg , wordt de atletiekwedstrijd  de Ter Specke Bokaal gehouden in Lisse.  Dit jaar op zaterdag 7 mei zal dus alweer de 34stse editie plaatsvinden. De organisatie wil u van harte uitnodigen om als toeschouwer op deze dag aanwezig te zijn. De wedstrijd is altijd een spektakel  waarbij spannende atletiekonderdelen zoals onder andere de 150, 300 en 1000 meter worden afgewisseld met verschillende technische nummers zoals polsstokhoog-, ver- en  hoogspringen.



Veel atleten die u normaal alleen op televisie ziet doen mee met onze wedstrijd. De sfeer tijdens de wedstrijd is gezellig, ontspannen maar tijdens een race ook zeer zeker spannend.
Veel Spartaanleden werken op deze dag mee als vrijwilliger en het verenigingsgevoel is prominent aanwezig. Aan het einde van een dag hard werken eten we ook altijd met alle vrijwilligers in de kantine en nemen we nog even de hoogtepunten van de dag door.


De Ter Specke Bokaal is een wedstrijd van landelijk niveau waarbij dus vele atletiektoppers te bewonderen zijn. De wedstrijd wordt gezien als de openingswedstrijd van het atletiekseizoen. De afgelopen weken is veel indoor atletiek op de televisie getoond.  Op 7 mei zullen veel atleten weer voor het eerst deelnemen aan een outdoor wedstrijd. Het is altijd weer spannend voor een atleet om te zien hoe zijn vorm is na het winterseizoen.
Bent u net lid van de Spartaan en wilt u eens meemaken hoe wedstrijdatletiek beleeft wordt zet dan zaterdag 7 mei in uw agenda. Om 13:00 uur zal de opening van de wedstrijd plaatsvinden. De toegang tot de wedstrijd is gratis. Neem uw kinderen mee want er is genoeg te zien en te beleven. Op de dag zullen er namelijk ook verschillende kinderactiviteiten worden georganiseerd.

IMG_4466.JPG

Als organisatie zijn we natuurlijk ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en sponsors. Lijkt u dit wat neem dan contact op met een van de leden van de organisatie of stuur een mail.
Wij hopen u te mogen begroeten op onze mooie wedstrijd op het Sportpark ter Specke.
terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 
Blije estafette junioren meisjes.jpg


 
www.terspeckebokaal.nl
Net als vorig jaar verzorgen de Vrienden van de Atletiek in 2024 weer een Talentaward ter waarde van €250,- voor de beste prestatie… Meer >
 
Terug naar boven