Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

34e Ter Specke Bokaal gaat al bijna weer van start

www.terspeckebokaal.nl
Zaterdag 7 mei is het weer zover. De traditionele openingswedstrijd van het baanseizoen, de Ter Specke Bokaal, gaat weer van start. Langzaam dienen de toppers zich aan en op moment van schrijven zijn toppers Nadine Visser, Koen Smet, Nadine Broersen, Anouk Vetter en Eelco Sintnicolaas een feit. Ook Marlou van Rhijn zal weer aan de start staan van de 150 en 300 meter. 

Een groot deel van de topatleten die meedoen aan de Ter Specke Bokaal zullen zich gaan richten op de Olympische spelen van Rio dit jaar. Zo hebben Anouk Vetter, Nadine Visser en Nadine Broersen zich al weten te plaatsen voor de zevenkamp, maar zullen er ook een aantal atleten zijn die nog een poging gaan wagen voor het halen van de limiet.
 
Nieuw onderdeel op het programma dit jaar bij de Ter Specke Bokaal is het discuswerpen voor vrouwen. Met een groep talentvolle discuswerpers zal ook hier een limietpoging worden gedaan voor Rio 2016. Daarnaast zijn ook de Spartaan atleten weer vertegenwoordigd op de editie van dit jaar Zo staat in ieder geval Jurgen van der Zwet, die vorig jaar juni een NK wist te winnen, aan de start van de 400 meter horden. Kom hen dus zeker aanmoedigen!
 
De Ter Specke Bokaal is een van de meest aansprekende sportevenementen uit de Bollenstreek die wordt gesteund door een grote groep trouwe supporters, leden en sponsoren. Zo zijn dit jaar de ‘Vrienden van de TSB’ in het leven geroepen. Ben je nog geen vriend van de TSB? Neem dan even een kijkje op de site www.terspeckebokaal.nl onder het kopje Vrienden van de TSB. We zien jullie graag op zaterdag 7 mei!!

 
www.terspeckebokaal.nl
Net als vorig jaar verzorgen de Vrienden van de Atletiek in 2024 weer een Talentaward ter waarde van €250,- voor de beste prestatie… Meer >
 
Terug naar boven