Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Ter Specke Bokaal 2016

Nog twee dagen en dan verwachten we veel top meerkampers in Lisse! Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun, Nadine Broersen, Nadine Visser en Anouk Vetter hebben aangegeven graag hun Olympische seizoen te starten in Lisse.
Eelco heeft een aantal weken geleden een operatie ondergaan aan zijn enkel en zijn herstel gaat erg goed! Hij heeft besloten om deel te nemen op de 300 meter en discuswerpen. Zijn trainingsgenoot Pieter Braun heeft voor hetzelfde programma gekozen.
De dames Nadine, Nadine en Anouk gaan hopelijk ook zorgen voor een mooie onderlinge strijd met mooie topprestaties. Net terug van haar trainingskamp uit Zuid-Afrika gaat Nadine Broersen alleen van start op een van haar favoriete onderdelen: speerwerpen. Nadine Visser – heeft zicht zowel op de meerkamp als de 100m horden gekwalificeerd voor de Olympische Spelen – zal haar snelheid testen op de 150 meter sprint en 100m horden. Met een deelname van maar liefst drie onderdelen (150 meter, 100m horden, kogelstoten) spant Anouk Vetter als meerkampster de kroon. 
 
Oud bokaal winnaars Koen Smet en Solomon Bockarie gaan weer de strijd dit jaar. Koen neemt het op tegen o.a. Tjendo Samuel  op 110m horden. En Solomon tegen o.a. Hensley Paulina op de 150m.
Discuswerpers Erik Cadee en Corine Nugter hopen op goede wind uit juiste richting en gaan op limieten jacht. Erik wil graag naar Rio de Janeiro en Corine gaat voor het EK Atletiek in Amsterdam.
Van de paralympische top selectie verwelkomen wij Marlou van Rhijn op de 150m en 300m.

Internationale deelnemers in Lisse! 
Vanuit Cuba doet Raidel Acea (vorig jaar goed voor 45.18 op de 400m) mee op de 300 meter. Dit wordt een mooie strijd met Obed Martis en Eelco Sintnicolaas.
Een oude bekende van ons Richard Yates (Groot Brittanie doet weer mee op de 400m horden. Hij heeft al het baanrecord in Lisse staan en hopelijk verbreekt hij hem dit jaar weer! 
Verder zijn er deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Belgie en de Verenigde staten
 
Spartaan atleten
Dit jaar doen er 6 Spartaan atleten mee. Jurgen van der Zwet – die vorig jaar vierde werd op de EYOF 400m horden – gaat dit jaar voor het eerst van start tijdens een grote senioren wedstrijd. Verder zien we op de sprintonderdelen Andrea Bouma (150 meter) en Lotte van Stijn (300 meter) van start gaan. Bij de springnummers doen Levi van der Geest (hoogspringen) en Jelle van der Zon (verspringen) mee.  Op de langere afstand zal Thijmen Dofferhoff starten op de 1000 meter. Tom Hoekema staat reserve bij het discuswerpen en Rebecca Hulshof staat reserve op de 300 meter.
 
EK en OS
2016 beloofd een heel mooi sportjaar te worden. Van 6 juli tot en met 10 juli wordt het EK atletiek georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Naar verwachting zullen hier veel Nederlandse deelnemers aan mee doen. We hopen dan ook dat er ook in Lisse EK-limieten gehaald gaan worden!
Een maand later gaat de Olympische vlam aan in Rio de Janeiro. Van 5 tot en met 21 augustus kan iedereen genieten van dit spektakel. Op dit moment zijn er al 15 Nederlandse atleten die zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen!
 
Wat is er nieuw bij de TSB 2016?
Elk jaar opnieuw blijven we nadenken over hoe we de baaninrichting beter en leuker kunnen maken voor iedereen. De entree had vorig jaar al een nieuwe plek, maar dit jaar wordt de aankleding al gelijk vanaf het hek feestelijk. En de Hall of Fame zal nog prominenter aanwezig zijn. Daarnaast kijken wij uit naar de 'Food Lane'! Langs de lange zijde bij het verspringen, kunnen jullie diverse versnaperingen verwachten, zoals gezonde hapjes, pannenkoeken en zelf gebakken taart! 
 
De wedstrijd wordt om 13.00 uur geopend en tot 17.00  uur zullen er topatleten van start gaan op de diverse onderdelen. Kijk voor meer informatie over het programma op www.terspeckebokaal.nl



 
www.terspeckebokaal.nl
Net als vorig jaar verzorgen de Vrienden van de Atletiek in 2024 weer een Talentaward ter waarde van €250,- voor de beste prestatie… Meer >
 
Terug naar boven