Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van het Nationaal Baancircuit. Voorgaande edities werd de wedstrijd gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. Doordat de editie van 2018 later in het seizoen valt zal het programma ook enigszins worden aangepast. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto Baancircuit.
 
Op 19 mei 2018, vindt de volgende editie van de Ter Specke Bokaal plaats.  
Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl


 

Absoluut topveld in Lisse

24 april 2017
www.terspeckebokaal.nl
Zaterdag 13 mei vindt alweer de 35e Ter Specke Bokaal plaats. De traditionele openingswedstrijd van het seizoen met (inter)nationale topatleten staat bekend om zijn populaire incourante afstanden, zoals de 150, 300 en 1000 meter. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd zoals, hinkstapspringen mannen en polstokhoogspringen voor vrouwen. Ook start er op verzoek van de bondscoaches een 4x100m serie, zodat de jeugdselectieteams en gehandicapte atleten een limietpoging kunnen doen voor hun WK’s.

De organisatie is erg verheugd met het feit dat er veel Nederlandse en buitenlandse toppers hebben toegezegd, waardoor er een sterk deelnemersveld is. Bij het ter perse gaan van dit stuk bestaat het deelnemersveld al uit meerkampers Nadine Visser, Nadine Broersen en Anouk Vetter, laatstgenoemde won vorig jaar EK-goud op de zevenkamp. Zij starten allemaal op het hordelopen, waar ze tegenstand krijgen van Sharona Bakker, die zich al vroeg in het seizoen van het WK verzekerde. Bij de mannen treedt top-meerkamper Pieter Braun aan. Ook de zusjes Lisanne en Laura de Witte en Nicky van Leuveren, oud Bokaal winnares en deelneemster tijdens de Olympische spelen van de 4x400 meter gaan van start op de 150m en 300m. En ook Koen Smet, die er in 2013 met de bokaal vandoor ging, gaat dit jaar in Lisse de strijd aan met de Andreas Martinsen uit Denemarken. Tevens oud bokaal winnaar Solomon Bockarie zal dit jaar weer een felle strijd aan gaan met de andere sprinters op de 150m. Ook EK-medaille winnaar en oud Wereldkampioen Ignisious Gaisah is van de partij op het verspringer. Het Noorse talent Ingar Kipselund zal het hem lastig maken.

Voor de 1000 meter heeft Anita Hinriksdottir zich aangemeld. Zij was vorig jaar goed voor 2.00.14 op de Olympische Spelen in Rio. Deze IJslandse zal een geduchte tegenstander zijn voor Sanne Verstegen. Tevens zal Eilidh Doyle, de Britse 400 meter hordeloopster (finalist tijdens de Olympische Spelen in Rio) een gooi gaan doen naar het baanrecord van Esther Goossens (56,96s in 1997) en misschien wel het Baancircuit record van Marjolen de Jong: 55,64 in 2005 op de 400 meter horden. Zij krijgt daarbij tegenstander van de Nederlandse EK-deelneemster Bianca Baak.

Spartaanatleten zullen dit jaar ook goed vertegenwoordigd verschijnen tijdens de Ter Specke Bokaal. Andrea Bouma, jong sprint talent, zal van start gaan op de 4x100 meter, 150 meter en 300 meter. Maar ook Jurgen van der Zwet, die twee jaar geleden vierde werd op de EYOF 400 meter horden, zal dit jaar de strijd aan gaan. Ook Jeroen Teeuwen, finalist op de paralympische spelen staat op de startlijst van het hoogspringen. In totaal zijn er 15 Spartaan atleten ingeschreven.

Afgelopen jaar hadden we tijdens de Ter Specke Bokaal heerlijk weer. Laten we hopen dat we dat op 13 mei weer kunnen ontvangen. Desalniettemin de zon weg blijft kunnen we naast de mooie sport nog genieten van de ‘Food Lane’ langs de baan. Hier kan je diverse heerlijke versnaperingen verkrijgen, zoals zelf gebakken pannenkoeken en gezonde snacks.

Rond 11.00 begint het voorprogramma met discuswerpen mannen en polstokspringen vrouwen en om 13.00 wordt de wedstrijd geopend. We zien jullie graag op 13 mei! Voor informatie kan je kijken op www.terspeckebokaal.nl. Wil je meer betekenen of de wedstrijd goed kunnen bekijken vanuit de VIP-tent onder genot van een drankje? Dan is vriend van de TSB worden wat voor jou. Tot dan!!
 


 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven