Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Veel toppers openen het Nationaal Baancircuit tijdens de Ter Specke Bokaal in Lisse

Komende zaterdag vindt de 36e editie van de Ter Specke Bokaal plaats op de vernieuwde accommodatie van atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. Voor veel nationale toppers is deze eerste wedstrijd van het Nationaal Baancircuit de traditionele opening van het wedstrijdseizoen.

 

Naast veel eigen talent verschijnen er een aantal wereldtoppers aan de start. Anouk Vetter gaat op de 100m horden de strijd aan met Eefje Boons en de Zweedse Elin Westerlund. Tienkamper Eelco Sintnicolaas neemt in ieder geval deel aan het discuswerpen.

 

De 150 meter bij de vrouwen is het strijdtoneel van Tessa van Schagen. Onder andere de Britse Avika Onuora zit naast haar in de startblokken om te strijden om de overwinning.

Een ander hoogtepunt is de 800 meter bij de mannen. Hier gaan Nationale toppers Jurgen Wielart, Richard Douman en Vincent Hazeleger met twee top hazen op jacht naar mooie tijden. Ook op de 400 meter bij de vrouwen wordt vuurwerk verwacht. Er staan maar liefst drie vrouwen aan de start met een persoonlijk record onder de 53 seconden. Madiea Ghafoor, Eva Hovenkamp en Nicky van Leuveren zullen uitvechten wie het snelste de atletiekbaan rond is.

 

Bij het hinkstapspringen mannen kan het Nationaal Baancircuit record van Fabian Florant (16,67 meter) zomaar eens verbroken worden. De Zuid-Afrikaan Maurice Mathabela heeft aangegeven ervoor te gaan, hij sprong eerder al 17,07 meter. Fabian Florant is er persoonlijk bij om er alles aan te doen er een mooie strijd van de maken. Ook de Brit Daniel Lewis is er om de twee mannen het vuur aan de schenen de leggen.

 

De Nederlands Recordhouder Tom van Ophem en Lars Timmerman, die tijdens het NK Teams afgelopen weekend in Amsterdam liet zien in vorm te zijn, ontmoeten elkaar voor het eerst dit seizoen in Lisse. Kunnen deze twee Nederlandse speerwerptoppers het elkaar moeilijk maken?

 

Wil je meer weten over de Ter Specke Bokaal en benieuwd naar het chronoloog en overige deelnemers. Kijk daarvoor op www.terspeckebokaal.nl of www.atletiek.nu. Tot zaterdag in Lisse! De toegang is gratis!



 
Geen nieuwsberichten gevonden.
Terug naar boven