Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Urban Event 2019: Atletiek naar Lisse

Al jaren organiseert AV de Spartaan de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen voor de atletiektop van Nederland: de Ter Specke Bokaal. Op de atletiekbaan van De Spartaan in Lisse strijden atleten om de felbegeerde dagprijs. Dit jaar zal echter een uniek extra evenement plaatsvinden: het urban event. Op zondag 12 mei zal het Vierkant in Lisse worden omgetoverd tot een ware kogelstootbak. Hier zullen enkele toppers hun kunsten laten zien.
Atletiek wordt dus letterlijk naar de bewoners van Lisse gebracht. AV De Spartaan hoopt hiermee de inwoners van Lisse te enthousiasmeren voor atletiek.
 
De man met het hoogste persoonlijk record die op het Vierkant aan de start zal verschijnen is Patrick Cronie. De ervaren atleet van Prins Hendrik heeft vorig jaar het kogelstoten op zowel de Ter Specke Bokaal als de Gouden Spike gewonnen. Daarnaast heeft hij zijn zevende en achtste Nederlandse titel gepakt en zijn beste prestatie ooit neergezet met 19,80 meter.
Naast Patrick Cronie zullen we ook Sven Poelmann in actie zien. Deze pas 21-jarige werper heeft al een persoonlijke beste afstand van 17,88 meter genoteerd. Ook in 2019 is Sven al weer aardig op dreef met meerdere stoten over de zeventien meter.
Gaan we op 12 mei een jeugdige winnaar krijgen of zal het toch de ervaring zijn die de doorslag gaat geven?
 
 
Kom allen kijken en beleef een mooie middag met top atletiek op een top locatie. Toegang is gratis.

Waar: Het Vierkant, Lisse, ter hoogte van restaurant de Vier Seizoenen. 
Wanneer: Zondag 12 mei, vanaf 12:30.


 
Geen nieuwsberichten gevonden.
Terug naar boven