Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van het Nationaal Baancircuit. Voorgaande edities werd de wedstrijd gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto Baancircuit.
 
Op 16 mei 2020, vindt de volgende editie van de Ter Specke Bokaal plaats.  

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl


 

Nederlands record op de Ter Specke Bokaal 2019

21 mei 2019
www.terspeckebokaal.nl

Op zondag 12 mei hebben wij de Ter Specke Bokaal afgetrapt op het Vierkant in Lisse. Hier werd voor de absolute top van Nederland een demonstratiewedstrijd kogelstoten gehouden. Dankzij Stichting Accommodatie en Recreatie Lisse (StARL) en Restaurant de Vier Seizoenen konden we een heuse kogelstootbak neerleggen. Een waanzinnige uithaal van Patrick Cronie leverde hem de winst en een afstand van maar liefst 19,06 meter op. Dit was echter slechts een kleine aanzet van wat de week daarna op de Ter Specke Bokaal komen zou.
 

Eén van de eerste onderdelen afgelopen zaterdag was het polsstokhoogspringen voor vrouwen. Dit was meteen een knaller van een wedstrijd waarin Killiana Heijmans ruim over de limiet voor het EK onder 23 vloog. Deze stond op 4 meter 25, een hoogte die Killiana in één keer haalde. Deze prestatie leverde haar bovendien aan het einde van de dag de Talentenprijs op.
 

Het Hinkstapspringen bij de mannen leverde een winnaar op die iedereen toch wel verwacht had. Fabian Florant, de Nederlands kampioen, maakte het echter wel spannend of hij wel of niet over de 16 meter zou gaan. Uiteindelijk deed hij dit in zijn allerlaatste poging, waarmee hij een afstand neerzette die verder was dan ooit op de TSB is gesprongen. Helaas had hij voor deze 16,09 meter een ongeldig windvoordeel van +3.5 meter per seconde nodig.
 

Naast springen werd er natuurlijk ook weer heel hard gelopen. De 100 meter horden voor vrouwen is hiervan een mooi voorbeeld. Eefje Boons liep onbedreigd naar de overwinning in een tijd van 12,89 seconden. Dit is slechts 3 honderdste boven haar pr en een tiende onder de limiet voor de WK in Doha. Helaas gold ook voor Eefje dat er te veel windvoordeel was, waardoor ze deze prestatie nog een keer zal moeten herhalen om zich te kwalificeren.
 

Ook de 400 meter horden voor mannen leverde veel spektakel op. Nick Smidt kwam na een geweldige race opnieuw heel dicht bij zijn eigen toptijd van 50,63 wat hem al een plek op het EK onder 23 opleverde. Op de TSB bleek dat dit niet slechts een toevalstreffer was. Hij werd hiervoor dan ook beloond met de Bokaal voor de mannen!
 

Op de werponderdelen waren afgelopen weekend vooral de vrouwen heel erg goed bezig. Zo zagen we Jessica Schilder op het kogelstoten haar pr met bijna een meter verbeteren naar 17,50 meter. Hiermee blijft ze slechts 50 centimeter verwijderd van het WK limiet en won ze ruim het onderdeel. Pakt zij in Leiden, op de Gouden Spike haar ticket naar het WK?
 

Dan het absolute hoogtepunt van de dag: het speerwerpen vrouwen, waar een groot deel van de Nederlandse top aan de start stond. Lisanne Schol pakte meteen in de eerste poging de leiding en heeft die de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. In haar tweede poging knalde zij echter met een machtige uithaal als eerste Nederlandse vrouw ooit over de 60 meter. Met haar 60,83 meter komt zij tot binnen een meter van de kwalificatie-eis voor het WK in Doha en laat ze zien in de absolute top mee te draaien. Voor deze prestatie kreeg zij de Ter Specke Bokaal uitgereikt. Hopelijk zien we snel meer van haar.
 

Wederom een prachtige editie van de Ter Specke Bokaal dus! Alle atleten, vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk toeschouwers bedankt, jullie hebben de 37ste TSB weer tot een ongekend succes gemaakt. Wij kunnen alvast niet wachten tot we weer los mogen en hopen jullie allemaal volgend jaar weer te mogen verwelkomen in Lisse. 

Afgelasting TSB 2020

23 maart 2020
Beste atleten, toeschouwers en vrijwilligers,   Op basis van de aangescherpte maatregelen die de overheid vandaag bekend… Meer >
 
Terug naar boven