Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Heel ver springen bij 't Huys Dever op 16 april

door
www.terspeckebokaal.nl
De Ter Specke Bokaal bestaat in 2023 al 40 jaar. Ter ere van deze mijlpaal houdt de organisatie van de Ter Specke Bokaal op 16 april een verspringwedstrijd op een pop-up locatie bij 't Huys Dever in Lisse. 

Om 15:00 uur zal de Nederlandse top afreizen naar Lisse om daar een show te komen geven. Onder andere Pauline Hondema (Nederlands kampioen verspringen dames) en Baboucar Sallah Mohammed (Nederlands kampioen hinkstapspringen mannen) zullen hun kunsten gaan vertonen. Pauline heeft een PR van 6.57m waarmee ze nog maar een kleine 20 centimeter is verwijderd van het Nederlands Record. Baboucar heeft een indrukwekkend PR van 7.87m. Meet het maar eens op in uw eigen achtertuin of huiskamer. 

Centraal staat ook het 825-jarig bestaan van de gemeente Lisse. Er is daarom ook een ludieke prijs gezet op een afstand van 8.25m. Voorafgaand aan de wedstrijd is er de gelegenheid voor Bollenstrekers en jeugd om ook een poging te wagen in de buurt te komen van deze afstand. Deze wedstrijden beginnen om 12:00 uur. Het is mogelijk om ter plekke in te schrijven om een keertje te springen. Wij zien jullie dan ook graag verschijnen bij 't Huys Dever op 16 april.

Wij vragen iedereen zoveel mogelijk op de fiets te komen. Parkeren bij Huys Dever zelf is alleen toegestaan voor atleten. 
Extra parkeergelegenheid wordt nog geregeld in de omgeving. 

Chronoloog:
11:00 - 12:00 uur Pupillen AV de Spartaan
12:00 - 12:30 uur Bollenstrekers
13:00 - 14:00 uur Jeugd/Senioren AV de Spartaan
14:00 - 14:30 uur Bollenstrekers
15:00 - 16:00 uur Topwedstrijd

Livestream Link


 
www.terspeckebokaal.nl
Net als vorig jaar verzorgen de Vrienden van de Atletiek in 2024 weer een Talentaward ter waarde van €250,- voor de beste prestatie… Meer >
 
Terug naar boven