Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Ter Specke Bokaal start samen met crowd het nieuwe atletiekseizoen!

www.terspeckebokaal.nl
Dit jaar zal voor de 33e keer de ‘Ter Specke Bokaal’ plaatsvinden bij AV de Spartaan in Lisse. Dit is traditioneel dé openingswedstrijd van het baanseizoen met nationale en ook internationale topatleten. Het programma staat bekend om zijn populaire incourante afstanden (150, 300 en 1.000 meter) met prachtige duels tussen specialisten op verschillende afstanden. Zo liep Dafne Schippers een Nederlands record op de 150 meter in Lisse. De deels vernieuwde organisatie start dit jaar met een splinternieuwe crowdfunding campagne, dat de wedstrijd meer sportfans uit te bollenstreek bereikt en het een nog mooiere wedstrijd wordt.
 
De organisatie van AV De Spartaan wil hét topsport evenement van de Bollenstreek een groter draagvlak geven en de menigte betrekken bij deze mooie atletiek wedstrijd. Dit jaar is ervoor gekozen om samen met ‘de crowd’, de menigte, dit (inter-)nationale topsport evenement te ondersteunen door middel van crowdfunding, in samenwerking met CrowdSport.
Crowdfunding houdt in dat met behulp van ‘de crowd’ een project of evenement gefinancierd kan worden. Al met een klein bedrag is het mogelijk de Ter Specke Bokaal te ondersteunen. Daar staat een  tegenprestatie tegenover. Te denken valt aan naamsvermelding in het programmaboekje, VIP-tickets of clinics.
 
Met behulp van een promotiefilm met NOS sportverslaggever Andy Houtkamp roepen wij de crowd op tot actie!
 
Op dinsdagavond is de campagne officieel van start gegaan in de kantine van AV De Spartaan. Met een presentatie van de organisatie en in aanwezigheid van Andy Houtkamp hebben de eerste leden het promotiefilmpje mogen aanschouwen en zijn enthousiast gemaakt over de actie.
 
We hopen de Ter Specke Bokaal dit jaar gezamenlijk nog groter, leuker en gezelliger te maken voor de atleten en de toeschouwers.
 
De Ter Specke Bokaal maakt onderdeel uit van het Lotto Baancircuit, Het Lotto Baancircuit vormt sinds 1997 de ruggengraat van de zomerse (inter)nationale wedstrijdkalender in Nederland. Wedstrijden waarop de Nederlandse top en subtop, mét internationale deelname optimaal kan presteren. Andere wedstrijden zijn in Hoorn, Leiden en Hilversum.
Het filmpje is te zien op www.tsb.crowdsport.nl, waar direct gedoneerd kan worden. Of ga voor meer informatie over de wedstrijd naar www.terspeckebokaal.nl


 
www.terspeckebokaal.nl
Net als vorig jaar verzorgen de Vrienden van de Atletiek in 2024 weer een Talentaward ter waarde van €250,- voor de beste prestatie… Meer >
 
Terug naar boven