Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van de Atletiekunie Track & Field series. De edities van de TSB worden gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto en Nationaal Baancircuit. De Track & Field Series, waar de Ter Specke Bokaal momenteel onderdeel van is, bestaan uit de volgende reeks wedstrijden:
            
9 mei    Harry Schulting Games
11 mei Ter Specke Bokaal
18 mei  Next Generation Athletics Nijmegen
20 mei  T-Meeting
25 mei  Gouden Spike
13 juli   West-Fries Atletiekgala
                     

                                           
Livestream Link

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl



 

Ter Specke Bokaal 2015

Op zaterdag 9 mei vindt voor de 33ste keer de Ter Specke Bokaal plaats op onze thuisbaan. Op 7 mei 1983 werd bij de officiële opening van de kunststofbaan in Lisse voor het eerst de wedstrijd om de bokaal gehouden. De TSB werd een jaarlijks terugkerend evenement en is inmiddels uitgegroeid tot de traditionele opening van het atletiekseizoen met (inter)nationale topatleten, en is onderdeel van het Nationaal Baancircuit. Het programma staat bekend om de populaire incourante afstanden (150, 300 en 1.000 meter), wat ieder jaar zorgt voor interessante duels tussen specialisten van de verschillende afstanden.

Topatleten

De bokaal ging twee jaar op rij naar Dafne Schippers (2011,2012). Zij zal er dit jaar helaas niet bij zijn. Nadine Broersen die er in 2013 met de bokaal vandoor ging, voor haar Nederlandse record hoog met 1.89 meter, hopen wij wel weer dit jaar aan de start te zien. Nadat ze moest stoppen bij het EK indoor in Praag door een enkelblessure is ze zeker vastberaden om het seizoen weer goed te beginnen. Hordeloopster Sharona Bakker en sprinter Solomon Bockarie gingen er vorig jaar vandoor met de dagprijs vanwege hun uitmuntende prestaties. Wie zal er dit jaar de bokaal in handen gaan nemen en een topprestatie neerzetten?

Sponsors

Om er dit jaar weer een succesvol topsportevenement van te maken, wordt de Ter Specke Bokaal mede mogelijk gemaakt door onze sponsororen. Dit jaar is er gestart met een splinternieuwe crowdfunding campagne. Deze campagne had als doel meer sportfans uit de bollenstreek te bereiken en er met de hulp van bedrijven en mensen uit de buurt een mooi atletiekevenement van te maken. Wij willen alle donateurs bedanken voor hun bijdrage aan deze campagne en zijn erg blij met het resultaat dat is bereikt. De leuke tegenprestaties van de crowdfunding campagne zien alle donateurs snel tegemoet. Denkt u nou ook iets te kunnen betekenen voor de Ter Specke Bokaal of weet u iemand die ons zou kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Paul Grimbergen of een ander organisatielid.

Vrijwilligers

Daarnaast zijn er ook maar liefst 150 vrijwilligers nodig om het geheel letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden. We zijn vooral nog op zoek naar parkeerwachten. Naast je aanmelden als parkeerwacht zou je ook op vrijdag 8 mei (inrichten accommodatie) of op zaterdag 9 mei (als bijvoorbeeld jurylid of parkeerwacht) kunnen helpen? Stuur dan een mail naar Tessy Lenting. Goed nieuws! Dit jaar krijgen we nieuwe shirts. Deze zijn af te halen op de zaterdagochtend van de Ter Specke Bokaal.

Programma

Het programma van de Ter Specke Bokaal start dit jaar weer om 11.30 met kogelslingeren voor vrouwen en rond 17.00 uur zullen de Ter Specke Bokalen voor de beste prestaties van de dag worden uitgereikt. We zijn benieuwd wie er dit jaar met de bekers vandoor gaan. Dit jaar zal er ook weer een run zijn voor de kinderen en zal er een nieuwe prijs worden toegewezen aan mooie prestaties onder topjunioren.

We gaan er van uit dat de baan er 9 mei weer prachtig zonovergoten en windstil bij ligt, en dat er spectaculaire prestaties worden neergezet door (inter)nationale topatleten. We zien u graag op de Ter Specke Bokaal!
Kijk voor meer informatie op de site van de Ter Specke Bokaal of spreek één van onderstaande personen aan

Paul Grimbergen (voorzitter)
Maarten ter Hoeve
Jolanda vd Weerd
Tessy Lenting
Richard Bosman
Dave Clemens
Remona Fransen
Iris Dofferhoff
Jelle vd Zon
Davey Kaak 
 


 
www.terspeckebokaal.nl
Net als vorig jaar verzorgen de Vrienden van de Atletiek in 2024 weer een Talentaward ter waarde van €250,- voor de beste prestatie… Meer >
 
Terug naar boven