Nieuws

De Ter Specke Bokaal is onderdeel van het Nationaal Baancircuit. Voorgaande edities werd de wedstrijd gekenmerkt door meerdere incourante onderdelen zoals de sprintafstanden 150 en 300 meter en de 1000 meter. 
 
De Ter Specke Bokaal is ontstaan als een ‘bovenregionale’ wedstrijd, nadat AV de Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau via het Lotto Baancircuit.
 
Op 16 mei 2020, vindt de volgende editie van de Ter Specke Bokaal plaats.  

Voor vragen kunt u een mail sturen naar terspeckebokaal@avdespartaan.nl


 

Topatletiek in Lisse op zaterdag 18 mei

15 mei 2019

Op zaterdag 18 mei zal op de atletiekbaan van AV de Spartaan in Lisse de strijd om de Ter Specke Bokaal weer losbarsten. De Ter Specke Bokaal is al jarenlang de officieuze opening van het outdoor atletiekseizoen. Vele toppers uit binnen- en buitenland zullen hun kunsten komen vertonen. De beste prestatie van de dag zal worden beloond met de ‘Ter Specke Bokaal’.

 

Allereerst een kleine terugblik op het afgelopen weekend, waarin ons eerste Urban Event in lange tijd heeft plaatsgevonden. De ochtend begon nog met een klein beetje regen, maar al snel trok de lucht open en tegen de tijd dat de wedstrijd begon was de lucht strakblauw. De absolute kogelstoot top van Nederland begon nog wat stroef aan de wedstrijd met in de eerste zes stoten, slechts één geldige poging. Daarna gingen de mannen echter volledig los, met Patrick Cronie in het bijzonder, de viervoudig Nederlands kampioen won de wedstrijd met een afstand van 18 meter 66.

 

De sfeer was, mede door speaker Martijn Visscher, zo goed dat er werd besloten om nog eens vier extra pogingen te doen. Dit enthousiasme van atleten en vrijwilligers bleek besmettelijk want ook het publiek bleef in grote getalen aanwezig. Al met al een mooi evenement waarmee de TSB verder op de kaart is gezet in het centrum van Lisse.

 

Een in het oog springend onderdeel op de TSB dit jaar is het speerwerpen voor de mannen. Vier atleten zijn in het verleden al (ver) voorbij de 70 meter geschoten. Wellicht zien we dit jaar de speer bij de mannen voor het eerst in het Nationale Baancircuit wel over de 80 meter gaan? De strijd om de overwinning op dit onderdeel zal sowieso een flinke zijn.

 

Verder zal onze Nederlandse discustopper Corinne Nugter deze TSB tegenstand krijgen uit het Verenigd Koninkrijk van Kirsty Law en Shadine Duquemin. Deze drie vrouwen en toptalent Alida van Daalen gaan er vast weer een mooie show van maken om te bepalen wie het discuswerpen wint.

 

Op de 110 horden voor de mannen staat bijna de gehele top 6 van het vorige outdoor seizoen aan de start. Met specialisten als Koen Smet en Job Beintema en meerkampers Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun wordt dit waarschijnlijk een van de spannendste hordenraces die we in de afgelopen jaren hebben gezien op de TSB.

 

Naast het lopen en werpen wordt er natuurlijk ook weer gesprongen en één van de meest veelbelovende onderdelen lijkt het hoogspringen voor mannen te worden. Hierop staan drie atleten met een pr van 2,15 meter en daarnaast nog twee atleten die 2,13 meter hebben staan. Een strijd dus tussen 5 mannen die alle vijf het hoogspringen kunnen gaan winnen.

 

Bij het polsstok springen voor de vrouwen zien we Killiana Heijmans aan de start verschijnen. Zij heeft een pr staan van 4,28 meter, hiermee blijft ze slechts 7 centimeter verwijderd van het Nationale Baancircuit record. Ook het jonge talent Marijke Wijnmaalen (pr: 4,20m) komt al aardig in de buurt van dit record.

 

Al met al beloofd de Ter Specke Bokaal weer een ontzettend mooie wedstrijd te worden dit jaar. De weersvoorspellingen lijken ons gunstig gezind als we om 11:30 aftrappen. Het hoofdprogramma begint om 14:30 en de bokalen worden rond 17:00 uitgereikt. Toegang is zoals altijd gratis. 

Afgelasting TSB 2020

23 maart 2020
Beste atleten, toeschouwers en vrijwilligers,   Op basis van de aangescherpte maatregelen die de overheid vandaag bekend… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
Terug naar boven